30.08.2017 13:00

Кметът Даниел Панов представи потенциала на Велико Търново пред световна туристическа компания

Кметът на Велико Търново Даниел Панов представи потенциала на старопрестолния град и региона пред световната туристическа компания Thomas Cook Group. Пред Питър Фанкхаузер - главен изпълнителен директор на реномирания туроператор, Даниел Панов направи презентация на Старата столица и очерта перспективите и предпоставките за още по-силно развитие на културния туризъм.
Управителят на водещата в цял свят компания за отдих и почивка е на посещение в България по покана на министъра на туризма Николина Ангелкова. В работната среща участваха също заместник-кметът на Столична община д-р Петър Чобанов, кметовете на Пловдив и Несебър Иван Тотев и Николай Димитров, представители на редица туроператорски фирми в България.
10% е ръстът на немскоговорящи туристи във Велико Търново за първите седем месеца на тази година спрямо същия период на 2016 г., посочи Даниел Панов. Престоят им продължава средно по два дни, с тенденция за увеличаване. Няколко са факторите, обобщи Даниел Панов - наситеността на Старата столица и региона със знакови за България паметници на културата и забележителности, новите атракции, богат културен календар. Голям е интересът на немските туристи към летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ и Международния фестивал за класическа музика Arbanassi Summer Music, които са носители на престижен европейски статут за 2017 и 2018 г.
Осъвременяване на маршрутите на туроператорите и включване на новите туристически атракции в българските общини предложи кметът на Велико Търново по време на работната среща. Така уникалното българско културно-историческо наследство, природни забележителности, възможности за културен, балнео-  и спа-туризъм ще бъдат още силно застъпени, мотивира се Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.