04.09.2017 17:00

Светофари регулират трафика по време на спектаклите „Звук и светлина“

Със светофари отново се регулира пътния трафик в старата част на Велико Търново по време на излъчванията на Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов-Звук и светлина“. Сигнализационата система, която не работеше от 2013 г., е възстановена по инициатива на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.
Светофарите се намират преди кръстовището на улиците „Иван Вазов“ и „Читалищна“ и в подножието на крепостта Царевец, на улица „Св. Клименнт Охридски“ до цъквата „Св. 40 мъченици“.  Те ще функционират само вечер при излъчване на шоуто „Звук и светлина“, за да се ограничи преминаването на моторно-превозните средства през площад „Цар Асен I“. Така ще бъде гарантирана сигурността на зрителите наблюдаващи спектакъла в пространството пред крепостта Царевец. За спазване на светлинната сигнализация ще следят компетентните органи.
С активната намеса на общинското туристическо дружество вече са намелели недобросъвестните шофьори, спиращи в началото на Самоводската чаршия.
„Благодарим на всички граждани и гости на Велико Търново, които спазват знаците и не спират в нарушение на  един от най-посещаваните туристически обекти в града. С ремонтите на нарушената настилка, подмяна на указателните табели, осветителните тела и декоративните цветарници полагаме усилия Улицата на занаятите да бъде привлекателна  и безопасна, както за туристите, така и за живеещите в района“, подчертава управителят на Общинската агенция по туризъм  Борислав Йорданов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.