27.09.2017 15:00

Ново мобилно приложение улеснява административното обслужване на хора с увреждания

Ново мобилно приложение улеснява административното обслужване на хората със слухови и говорни увреждания във Велико Търново. С помощта на таблет и чрез специализиран софтуер, в реално време те ще могат да се свържат с преводач, който да насочва както тях, така и служителите към желаните административни услуги. Видеоконферентната връзка и жестомимичният превод значително оптимизират времето на работа с хората, страдащи от този тип увреждания.
Новата услуга е напълно безплатна и вече е налична в Центъра за услуги и информация на гражданите, намиращ се на партера в сградата на Община Велико Търново.
Общинската администрация в старопрестолния град остава сред водещите в България по дигитализиране на административното обслужване. Повишаването на качеството и бързината при работа с физически и юридически лица се превърна в ясно изразена тенденция. С внедряването на нови електронни услуги Община Велико Търново разширява цялостно дигиталната платформа и отговаря адекватно на обявената от правителството на Република България политика за намаляване на административната тежест.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.