10.11.2017 09:00

Даниел Панов намери решение на социален проблем на майка с две деца

Кметът на Велико Търново Даниел Панов намери бързо решение на социален проблем на майка с две деца, едното от които страда от мускулна дистрофия. При първа възможност 41-годишната Анета Янева, която живее в покрайнините на Старата столица и сама се грижи за синовете си, ще бъде настанена в общинско жилище в града. Така ще бъдат създадени условия за по-лесен достъп до училището, в което учи по-големият й син, борещ се със заболяването.
В началото на есенния сезон великотърновката запозна кмета Даниел Панов с трудностите, които изпитва. При разглеждането на казуса се оказва, че картотеката й в регистъра за настаняване в общински жилища е изтекла. Понастоящем Янева вече е подала необходимите документи. Поради трудностите, които Янева изпитва, както и предвид особените обстоятелства, случаят ще бъде разгледан приоритетно.
В момента Анета Янева и синовете й живеят в отдалечен район на Велико Търново, в който никога не е било възможно пускането на обществен транспорт. С помощта на великотърновска фирма за момчето с мускулна дистрофия ще бъде осигурена нова инвалидна количка, както и безплатен превоз до училище със специален микробус.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.