20.11.2012 15:04

Община Велико Търново ремонтира детски площадки с 60 000 лв.

Обновени са 14 детски площадки на територията на старата столица, седем са новоизградените и ремонтирани съоръжения в населените места. Това съобщи днес кметът на община Велико Търново Даниел Панов, който представи пред журналисти последните три обновени обекта. Дейностите за ремонт на детските площадки и пейките в парковете през годината са на стойност 60 000 лева. Г-н Панов обясни, че със средства от бюджета на общината е дозавършена площадката в кв. „Чолаковци”, обновени са съоръженията в кв. „Бузлуджа” и в Зона „В”. Предстои до края на годината да бъде финализирана работата на площадка на ул. „Гео Милев” и на още една в кв. „Бузлуджа”.

  Приоритетно през 2013 година ще бъде извършен ремонт на площадките в детските градини и ясли в града, подчерта Даниел Панов. Той обяви, че всички директори на забавачките са представили идейни проекти и количествено -  стойностни сметки, но първо ще бъдат обновени съоръженията в детските градини „Рада Войвода”, „Чолаковци”,  „Щастливо детство” и „Акация”, които в момента са в най - лошо състояние. За началото на следващата година са предвидени ремонтите на детските площадки в „Асеновата махала”, до „Сухата чешма” и на ул. „К. Гайтанджията”. Нови детски площадки ще бъдат изградени на улиците: „Гурко”, „Плиска”, „Елин Пелин”, „Филип Тотю” и „Освобождение", както и на бул. „България” №57, информира още кметът Даниел Панов. Около 70 са в момента детските площадки на територията на община Велико Търново, уточни градоначалникът.

  Днес кметът на общината г-н Даниел Панов представи и фитнес площадка на открито за начинаещи в кв. „Кольо Фичето”. Тя е на стойност 18 000 лева и е дарение. До Нова година ще бъде завършен още един фитнес на открито, дарение от същата фирма. Уредите ще бъдат поставени в парк „Дружба” и ще бъдат за професионалисти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.