24.11.2017 14:30

Нови катерушки, люлки и пързалки радват малчуганите в детска градина „Ивайло“

Кметът Даниел Панов откри площадката, обновена с помощта на „ЕКОПАК“

Нова детска площадка радва малчуганите в детска градина „Ивайло“ във Велико Търново. На разположение на малките великотърновци са съвременни люлки, катерушки, пързалки и други съоръжения за забавления и игра. Инвестицията е в размер на близо 34 000 лева и e осигурена от „ЕКОПАК България“, в резултат на публично-частно партньорство с Общината. 
Със забавни скечове, песни и танци децата посрещнаха кмета Даниел Панов, Тодор Бургуджиев – изпълнителен директор на фирмата спомоществовател, както и останалите гости на празника. Кметът на Велико Търново благодари за благородното начинание и посочи, че когато местната власт, бизнесът и обществото работят заедно, хубавите неща в старопрестолния град се случват бързо.
„Продължаваме да обновяваме дворовете и площадките и съвсем скоро няма да има детска градина, където това да не се е случило. Инвестиции като днешната са много важни за Велико Търново, тъй като са насочен към малките великотърновчета – именно те са бъдещето на нашия град и на България“, коментира Даниел Панов. Той пожела на децата да пазят новите придобивки, докато играят, да подготвят писмата си до Дядо Коледа и след 1 декември да ги пуснат в Коледната поща в парк „Марно поле“.
Малчуганите в ЦДГ „Ивайло“ бяха приветствани и от Тодор Бургуджиев, който им благодари за чудесните изпълнения. На финала на тържеството деца, учители и гости пуснаха заедно балони.
Пред завършване е обновяването на площадката и в детска градина „Здравец“, където инвестицията също е осигурена от „ЕКОПАК“, по линия на публично-частното партньорство.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.