01.12.2017 19:00

Коледно градче от приказките отвори врати във Велико Търново

Дядо Коледа и неговите джуджета посрещат жителите и гостите на Велико Търново в парк „Марно поле“. Пъстроцветни фойерверки в декемврийското небе ознаменуваха откриването на приказното коледно градче, разположено в центъра на Старата столица. Базарът ще работи всеки ден до Нова година от 10,00 до 20,00 ч., а в 25-е къщички български производители предлагат подаръци за всеки вкус. Детски атракцион гарантира забавленията на малчуганите.
Коледният базар бе открит от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и от управителя на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов. Ганчо Карабаджаков приветства великотърновци и ги поздрави от името на кмета Даниел Панов, по чиято инициатива още преди пет години бе създадено коледното градче.
Открита бе и специалната пощенска кутия за писма до Добрия старец. Заместник-кметът на Старата столица пръв написа няколко думи до Дядо Коледа, с които му пожела да донесе радост за всички и много подаръци за децата.
В рамките на Коледния базар са организирани и няколко благотворителни инициативи. В една от къщичките самодейците от социалните услуги предлагат ръчно изработени подаръци, сувенири и други изделия. Събраните в рамките на кампанията „Ние можем“ са в подкрепа на арт ателиетата към центровете за социални услуги. Благотворителната изложба базар ще работи във всички дни до края на годината.
В периода 11-13 декември младежките структури „Ротаракт“ и „Интеракт“ ще проведат кампания в подкрепа на великотърновските деца и за превенция на сърдечно-съдовите заболявания.
За трета поредна година със свой павилион разполага сдружението „Приятели на животните ВТ“. Доброволците събират парични средства, храна, одеяла, постелки и дори играчки за бездомните кучета и котки.
С подкрепата на Община Велико Търново своя благотворителна инициатива организира и фондация „Искам бебе“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.