05.12.2017 12:30

Коледни разходки и изненади за малчуганите от детските градини в Община Велико Търново

Специални коледни разходки с много изненади за малчуганите от детските градини в община Велико Търново организира през декември Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.
Децата ще пътуват с шарен коледен автобус до крепостта Царевец, а зад волана ще е самият Дядо Коледа. Главната спирка от разходката за малчуганите ще е Коледния базар в парк „Марно поле“, за да пуснат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия в Коледната поща.
Първата празнична обиколка на Велико Търново ще е на 8 декември за малчуганите от целодневните детските градини „Здравец“ и „Слънце“. Коледни разходки за децата ще има на: 11 декември – за ДГ „Ивайло“ и ДГ„Първи юни“; 12 декември – за ДГ „Слънчев дом” и ДГ „Соня”; 13 декември – за ДГ „Пролет” и ДГ „Св. Св. Кирил и Методий”; 14 декември – за ДГ „Иванка Ботева”; 15 декември – за ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Райна Княгиня”; 18 декември – за градините от Килифарево  и Дебелец; 19 декември – за ДГ „Ален Мак” и на 20 декември - за ДГ „Евгения Кисимова“.
При пристигането си на Коледния базар, точно в 11,00 часа, малчуганите ще се включват в отварянето на коледния календар, на който се отброяват дните до настъпването на най-светлия християнски празник Рождество Христово. Както се полага на празник, децата ще получат и подаръци – торбички с лакомства, осигурени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на "Кармела 2000" ООД, "Престиж-96" АД, "Лозев" ЕООД и "Екстрапак" ООД.
Още много изненади и забавления за най.малките ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на Велико Търново. Различните концерти, магически спектакли, шоу програми и специалния атракцион с въртележки и виенско колело  гарантират доброто настроение, както на  децата, така и на техните родители.

 

 
© 2017 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.