19.12.2017 16:00

Обработват великотърновските улици против лед, паднат ли температурите

Нормална е обстановката във Велико Търново и населените места от общината след снеговалежите. Няма населени места, в които да е констатирано прекъсване на електроенергията или водоподаването.
Състоянието на пътната мрежа е под постоянно наблюдение. Промяната на метеорологичните условия се следи в реално време. При понижение на температурите улиците и тротоарите ще бъдат своевременно обработени с инертни материали против заледявания.
Фирмата по снегопочистването в Старата столица има налични 900 тона сол и 1500 тона пясъчно-солна смес, както и противообледителна химическа смес. За обработката на улиците компанията разполага с повече от 20 машини от различен тип. Близо 115 километра е дължината на градската улична мрежа.
Почистването на тротоарите, стълбищата, пространствата около автобусните спирки и обществените зони е ангажимент на общинското предприятие „Зелени системи”. При снеговалеж 90 работници ще бъдат на терен още в 5,00 ч. сутринта.
Около 146 линейни километра е дължината на общинската пътна мрежа. Снегопочистващата фирма разполага с необходимите инертни материали, машини и кадрови ресурс.
Осигурено е отоплението на всички 23 детски градини и 21 училища на общинско финансиране.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.