14.12.2017 14:00

Коледари и ангелчета гостуваха на кмета Даниел Панов

Коледари и ангелчета от детска градина „Слънце“ във Велико Търново озариха общината. Добрите гости бяха посрещнати от кмета Даниел Панов. Малчуганите пяха коледни песнички, танцуваха, рецитираха стихове и изпълниха традиционното за българските обичаи коледуване. Децата създадоха много настроение и пожелаха на всички великотърновци да посрещнат в щастие предстоящите празници, а новата 2018 година да им донесе здраве и много успехи.
Даниел Панов остана приятно изненадан и поздрави малчуганите за отличните изпълнения и за чудесно пресъздадените коледни обичаи. Впечатляващи бяха одеждите на децата – момчетата бяха пременени с мъжки народни носии, характерни за посрещането на Рождество Христово, а момиченцата пресъздадоха образите на ангелчета.
Кметът пожела на децата да получат много подаръци, да бъдат здрави, да се радват на весела ваканция, да спортуват и да четат. Той поздрави учителите от детска градина „Слънце“, че възпитават малките великотърновци в дух на родолюбие и познаване на българските традиции и обичаи. Малчуганите бяха приветствани и от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.