12.01.2018 09:00

Даниел Панов гостува на церемонията за старта на българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ Даниел Панов гостува на церемонията за старта на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Събитието се състоя в залата на Народния театър „Иван Вазов“ в столицата София. Заедно с Даниел Панов присъстваха заместник-председателите на НСОРБ Донка Михайлова /кмет на Троян/, Иво Димов /кмет на Димитровград/, Хасан Азис /кмет на Кърждали/ и други представители на местната власт.
Тържествени слова произнесоха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, премиерът на България Бойко Борисов, министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, президентът Румен Радев, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Впечатляващо бе изказването на Доналд Туск, който говори на български език, рецитира част от стихотворението на Иван Вазов „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ и изрази увереност, че председателството ще бъде успешно.
В празничния концерт участваха Детският хор на БНР, камерният ансамбъл „Йоан Кукузел-Ангелогласният”, вокалната формация „Ева Квартет”, Стоян Янкулов и ансамбъл „Чинари”, Ансамбъл „Българе”, инструменталната формация „Булгара” , Крис и Велин.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.