23.01.2018 08:00

Цялата снегопочистваща техника във Велико Търново ще работи и през нощта

Цялата снегопочистваща техника във Велико Търново ще работи и през нощните часове. С 20 машини от различен тип фирмата за зимна поддръжка оперира по 114-километровата улична мрежа на Старата столица. Настилките периодично биват третирани с инертни материали, за да няма заледявания. Снеговалежът продължава около 16 часа, а движението в града е при нормални за зимата условия. Градският транспорт се движи нормално и без закъснения, същото се отнася и за крайградските автобуси.
Община Велико Търново апелира към великотърновци, при почистване на автомобилите си да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини. Съгласно Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи.
71 служители на общинската фирма „Зелени системи“ са ангажирани с почистването на тротоарите, стълбищата, спирките, обществените пространства. За проходимостта на пешеходните алеи с най-голям поток от хора, както и за разчистване на входовете пред училища, детски градини, социални центрове работят четири малогабаритни машини.
Жителите на Велико Търново и населените места могат да подават сигнали за необходимостта от снегопочистване и предприемане на мерки на телефон 062/619102.
В общината няма населени места без ток и вода. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.