22.01.2018 14:00

Водолази ремонтираха спешно язовирен изпускател край Велико Търново, увреден от вандали

Вандали посегнаха на новия изпускател на язовира край великотърновското село Миндя, монтиран в края на ноември миналата година. Щетите са констатирани в неделния ден (21 януари) и веднага са отстранени.
Спешните ремонтни дейности бяха извършени от група водолази, а отводнителната система на водоема отново е напълно изправна, съобщи заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.
Новият изпускател бе закупен, тъй като старото съоръжение се оказа разбито и негодно за експлоатация. Щетите отново бяха резултат от вандализъм, извършен във време, в което язовирът е бил с много ниско ниво на водата.
Заради метеорологичната обстановка е възложено на кметовете и кметските наместници да следят за нивата на водата в 18-е общински язовира. Водоемите са с нормални водни количества. Всеки от язовирите бе огледан обстойно преди началото на зимния сезон. Състоянието на хидротехническите съоръжения е добро, не са констатирани неизправности, които могат да доведат до рискове от наводнения.

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.