20.02.2018 10:00

Асоциацията по мини футбол проектира своя структура във Велико Търново

Българската асоциация „Мини Футбол“ проектира създаването на своя структура във Велико Търново. Заместник-кметът на Старата столица проф. Георги Камарашев се срещна с генералния мениджър на организацията Пламен Божидаров и председателя на обществения съвет към нея Пламен Минев, а тема на разговора бяха възможностите за взаимно партньорство. В срещата участва и председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев.
Представителите на асоциацията споделиха, че за Велико Търново са налице всички предпоставки за създаването на успешна регионална структура – Старата столица има утвърдени спортни традиции, много студенти, млади хора и ученици.
В обхвата на партньорството е планирани привличането на университетите и учебните заведения в града, както и на бизнеса. Обсъдена бе и идея за изграждането на отделна спортна база за футбол на малки вратички, както и бъдещо организиране на първенство по спортната дисциплина.
Българската асоциация „Мини Футбол“ е сред най-големите спортни структури в България, в която членуват над 800 отбора, сформиран е и национален тим. До момента организацията има 25 регионални центъра у нас.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.