21.02.2018 18:00

Даниел Панов се срещна с британския посланик Ема Хопкинс и британската общност във Великотърновско

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с британския посланик Н. Пр. Ема Хопкинс, както и с британската общност в Старата столица, общината и областта. Панов посочи, че отношенията между общината, посолството и гражданите на Обединеното кралство са много добри и ползотворни. „Благодаря ви, че обогатявате културния живот на Велико Търново и населените места, в които са вашите домове, че участвате в празниците и организирате собствени събития. Особено впечатлен съм от уменията ви бързо да се сприятелявате с местните жители“, обърна се Панов към британците.
Срещата обхвана различни въпроси, свързани с последиците от Брекзит, с процедурите за получаване на българско гражданство и др. Дискутирана бе и темата за бъдещата магистрала Русе – Велико Търново и отстоянието на трасето от с. Хотница. Даниел Панов обясни, че твърденията как пътят щял да „виси“ над селото са недостоверни. Той посочи, че на провелото се обществено обсъждане на оценката за въздействие върху околната среда е станало ясно, че са предвидени шумоизолиращи и защитни съоръжения, а самто трасе ще бъде на достатъчно разстояние от Хотница.
Посланик Ема Хопкинс благодари за гостоприемството и съдействието за срещата с британската общност. Кметът Даниел Панов я запозна с мащабната ремонтна дейност и подобряването на градската среда във Велико Търново, както и с предстоящото обявяване на международен конкурс за проектиране на новия център на града върху територията на старото военно училище.
В Община В. Търново бе проведено и съвместно заседание с Комисията за борба с трафика на хора и Център „Амалипе“. Срещата бе открита от Ема Хопкинс и заместник-кметът Ганчо Карабаджаков. Темата на заседанието бе свързана с превенцията на трафика на хора с цел трудова експлоатация.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.