23.02.2018 16:00

Националните програми за младежта и младежките дейности бяха представени във Велико Търново

Националните програми за младежта (2016-2020) и за изпълнение на младежки дейности бяха представени във Велико Търново. Информационният ден, организиран от Министерството на младежта и спорта с подкрепата на общината, събра представители на неправителствени организации и сдружения, ОП „Спортни имоти и прояви“, спортни клубове, експерти и специалисти в сферата, общински съветници. По време на срещата бяха представени възможностите за финансиране на различни проекти и дейности, насочени към развитието на младежкия сектор в България.
Форумът бе открит от заместник-кмета на Старата столица проф. Георги Камарашев и заместник-министъра на младежта и спорта Ваня Колева. Проф. Камарашев подчерта, че Община Велико Търново и министерството работят в добро сътрудничество и диалог за развитието както на професионалния, така и на масовия спорт. Думите му бяха потвърдени и от заместник-министър Ваня Колева. Тя посочи още, че подобни информационни дни са много полезни, тъй като позволяват на екипа в министерството да се запознае по места с особеностите, нуждите и конкретните проблеми. Заместник-министър Колева подчерта, че Община Велико Търново прави изключително много дейности за младежите.
Бенефициенти по програмите за младеж и за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 от Закона за хазарта могат да бъдат както НПО с нестопанска цел, така също спортни клубове. Целите на мерките са социална реализация и повишаване на социалната отговорност на младите хора, подобряване на средата на живот, насърчаване на здравословния начин на живот и др.
В рамките на дискусията бяха представени и приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Дискусията обхвана също изработването на нови национална и европейска стратегия за младеж.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.