26.02.2018 18:00

Всички снегопочистващи машини във Велико Търново ще работят и през нощта

20 снегопочистващи машини ще работят във Велико Търново и през нощта. Улиците са нормално проходими при зимни условия, а при температури от -7 градуса снеговалежът продължава вече близо денонощие. Очакванията са снежната покривка да достигне до 30 сантиметра.
Още в 5,30 ч. тази сутрин кметът на Старата столица Даниел Панов свика оперативен щаб, който да следи непрекъснато обстановката и да координира дейността на фирмите по зимна поддръжка. Даниел Панов също провери дейностите по снегопочистването в различни локации на града.
Над 300 тона са инертните материали, разпръснати по улиците. Докато продължават валежите, приоритетът е поставен върху главните пътни артерии и маршрутите на градския транспорт. Автобусите продължават да се движат нормално и без закъснения. След края на снеговалежа техниката ще бъде насочена и по вътрешните квартални улици.
Близо 70 служители на ОП „Зелени системи“ са ангажирани с почистването на тротоари, стълбища и обществени пространства. Утре сутрин те ще излязат още в 5,30 ч.
„Не тръгвайте на път без адекватно подготвени автомобили. Паркирайте така, че да не затруднявате снегопочистващите машини. При премахване на снега от автомобилите го събирайте на купчини“, обърна се Даниел Панов към жителите на Велико Търново.
Пътищата в общината са проходими при зимни условия. Няма населени места с ограничен достъп, с проблеми във водо- или енергоснабдяването.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.