28.02.2018 12:30

Средно училище „Емилиян Станев“ отбеляза 36-годишнината си

В школото честваха и 111 години от рождението на именития писател

С поредица от разнообразни събития в Средно училище „Емилиян Станев“ отбелязаха 36-годишнината от основаването на учебното заведение. Кулминация на проявите бе днешният празничен концерт, по време на който талантливи ученици показаха завидни певчески, музикални и танцувални умения. Културната програма бе посветена и на патрона на училището Емилиян Станев, който освен именит писател е и почетен гражданин на Велико Търново.
Заместник-кметът на Старата столица Снежана Данева-Иванова приветства училищното ръководство, педагогическия екип и служителите, учениците и гостите, уважили тържеството. Тя ги поздрави от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов. От името на Община Велико Търново подарък за училищната библиотека бе литературна поредица от романи „Хари Потър“, приета от директора Кина Котларска.
Снежана Данева-Иванова посочи, че през годините СУ „Емилиян Станев“ се е утвърдило като еталон за качествено образование, а с многобройните си постижения учениците издигат авторитета на старопрестолния град. Поздравления бяха получени и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
Освен тържествени концерт, празничната програма включваше още изложби, откриване на ново мозаечно платно, литературни четения и драматизации по произведения на Емилиян Станев, спортни състезания и др.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.