12.03.2018 12:00

От днес започва мащабно миене на всички основни улици във Велико Търново

От днес работници на ОП „Зелени системи“ започват мащабно миене на всички основни улици на територията на град Велико Търново.
Над 60 служители на предприятието приключват процеса по събиране и извозване на депо инертните материали, останали върху уличните платна след зимното опесъчаване против обледяване.
7 водоноски и 30 работници от днес започват миенето на улиците от най-високите части на града. Няколко групи започват едновременно работа от „Картала“, улиците около стадион „Ивайло“ и в кварталите „Бузлуджа“ и „Колю Фичето“.
След измиването на тези райони миенето ще продължи в Зона “В“, централна градска част, кварталите „Асенов“ и „Чолаковци“.
В процеса на миене на улиците работниците на „Зелени системи“ ще извършват и профилактични проверки на вече почистените от тях шахти за събиране на повърхностните води.
Графикът за миене на улиците е съгласуван с графикът на фирмите, на които е възложено частичното ремонтиране на уличните настилки, върху които има нарушаване целостта   на настилките след края на зимният сезон.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.