03.04.2018 15:00

Временен светофар ще регулира трафика по улица „Св. Климент Охридски“ от 4 април

Временен светофар ще регулира трафика по улица „Св. Климент Охридски“ във Велико Търново от утре – 4 април. Съоръжението ще бъде монтирано в участъка над манастирския комплекс „Великата лавра“, където заради паднала подпорна стена и свлечена земна маса пропадна част от тротоара.
Движението в участъка от около 50 метра, където ще е временната светофарна уредба, ще се осъществява в едната лента на улицата при максимална разрешена скорост от 30 километра в час. За безопасността на пешеходците ще бъде монтиран проход.
Остава непроменен маршрутът на градските автобусни линии с номера 5, 50 и 110.
Временната организация на трафика ще бъде в сила както за периода на проектиране на укрепително-възстановителните дейности, така и по време на първия етап от самите строителни работи. При необходимост и по преценка на контролните органи движението може да бъде допълнително ограничавано или спирано.
Улица „Св. Климент Охридски‘ е част от третокласния републикански път между Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица. След пропадането кметът Даниел Панов възложи спешно проектиране, а през миналата седмица бяха извършени геоложки сондажи. Край пропадналия тротоарен участък са монтирани твърди прегради.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.