17.05.2018 16:45

С апарат от последно поколение мериха кръвното на стотици великотърновци

С дигитални апарати от последно поколение мериха безплатно кръвното налягане на стотици великотърновци. Информационната кампания се проведе в парк „Марно поле“ и се радваше на огромен интерес. За измерванията бяха използвани съвременни устройства, снабдени с Afib-технология - тя позволява откриване на предсърдно мъждене без електрокардиограма и установяване на тромби.
Инициативата бе на „Българска лига по хипертония“ и бе подкрепена от Община Велико Търново, Български червен кръст, филиала на Медицински университет /Варна/ в Старата столица, фондация „Национална мрежа Сърце за сърце“ и др.
В пункта цял ден лекари даваха ще дават квалифицирани консултации за хипертоници, особено внимание бе обърнато и на децата и подрастващи с високо кръвно налягане. Кампанията включваше също тестове за оценка на информираността с награди и разпространение на информационни материали.
Инициативата обхвана десет български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград и Кърджали.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.