10.12.2012 16:21

Кметът на общината Даниел Панов се срещна с жителите на село Леденик

Срещата на кмета Даниел Панов започна с акцент върху подменения трафопост в селото и  обещаната от него среща  с електроразпределителната компания на 17 декември. На срещата кметът Даниел Панов ще коментира нестабилните нива на тока, с които се създават непрекъснати проблеми на жителите на селата. Предстои да се направи необходимото за осветяване на още три малки улички в селото. Общият бюджет на село Леденик е 68 000 лв., като за 3 000 лв. е ремонтирано крило на комбинирата сграда в селото, където се намира и обществената тоалетна. 11 000 лв. са изразходвани за кърпене на дупки, фугите на моста и улицата до центъра на селото са изкърпени.

Бяха отчетени редица от дейностите, направени през изминалата година. Направени са три пешеходни пътеки, поставени са 12 нови знака, предстои да се поставят още три пешеходни пътеки. Обособени са места за паркиране, като с това  е решен проблема с паркиращите автомобили в центъра на селото. Доставен и в голяма част е настлан по улиците 35 кубически метра фрезован асфалт. Ликвидирани са нерегламентирани сметища.

През изминалата година в селото бяха направени инвестиции по различни програми в подкрепа на  децата и младежите и тяхното развитие. Бе направен Младежки клуб, който работи и се посещава активно. Община Велико Търново също така подкрепи и реализира за 6 750 лв. проект за изграждането на детска площадка и я подобри до съвременни европейски изисквания, като инвестира още 3 500 лв. с полагане на ударопоглъщаща настилка. Кметът Панов изрази убеждението си, че за в бъдеще направеното ще бъде добре стопанисвано и пазено от всички жители.

На срещата с кмета на общината Даниел Панов и главен инспектор Каназирски с жителите на селото, бе споделен факта, че в селото няма кражби и престъпления, благодарение на добрите контакти с полицаите от полицейският участък в село Балван. Жителите изказаха благодарност за осигуреното  постоянно полицейско присъствие в селото.

Кметът Даниел Панов, заедно с кмета на село Леденик посетиха два от емблематичните за селото обекти - Кулата и мелницата. Кметът на Общината изказа мнението си, че  Кулата, като паметник на културата има сериозен потенциал за развитие. От следващият туристически сезон обекта ще бъде рекламиран активно в материалите, които общината подготвя и разпространява като туристическа реклама. Ще бъде обмислена възможността да се съвместява дейността с Младежки клуб или с читалището, за да може обекта да се отваря, когато има заявки за посещение.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.