08.06.2018 14:00

Фестивал събира във Велико Търново 1500 деца от цяла България

Детският фестивал „Отворено сърце“ събира във Велико Търново 1500 деца от цяла България. От днес до края на уикенда малчуганите и младежите ще се веселят в старата българската столица, ще пеят и танцуват, ще покажат уменията си в различни занаяти, ще представят наученото в часовете по свободноизбираемата дисциплина „Фолклор на етносите“.
Петнадесетото издание на културно-образователния форум бе открито от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков. В приветствените си думи той посочи, че фестивалът е пример за работещ модел на интеграция, в центъра на който са поставени децата, младите хора, образованието и опознаването на различните култури. Карабаджаков подчерта, че старопрестолният град е пример как хората от различни етноси живеят в разбирателство и взаимна подкрепа.
Откриването уважиха също областният управител проф. Любомира Попова, представители на държавни и образователни институции, на неправителствени организации, също и дипломати.
Традиционният за летния културен календар фестивал „Отворено сърце“ е организиран от Център за междуетнически диалог и толерантност и е подкрепен от Община Велико Търново. Събитията се провеждат в парк „Марно поле“, край Летния театър.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.