12.12.2012 15:14

По - голямата част от жителите на село Шемшево дойдоха на среща с кмета на Община Велико Търново

В снежната и мразовита зимна вечер мнозина от жителите на село Шемшево бяха изпълнили до краен предел салона на читалището в очакване на среща с кмета на общината.

Срещата рамкира бюджета и основните дейности, които са се извършили в селото от началото на годината до момента. Селото разполага с общ бюджет за 2012 г. от 46 662 лв. През изтичащата година е направена нова улица към гробищния парк с канавки, а през 2013 г. предстои да се направят и тротоари. По програма „Местни инициативи”,  посредством  7 200 лв., от кметството са  окосили и подравнили терена на футболното игрище, поставени са ограда и пейки, ремонтиран е  покрива и оградата на сградата за подавки. Възстановен е футболния отбор, като благодарности за това получи общинския съветник Александър Нанков, който е поел ремонтите, екипите и таксите за мачовете на отбора. Село Шемшево ще кандидатства и през следващата година, по програма „Местни инициативи”, за да реши и друг проблем - пресъхващата чешма.

През следващата година също така предстои в района на селото да се почисти и коритото на р. Янтра, а Кметът Даниел Панов обеща на жителите сградата на детската градина да бъде включена в бюджет 2013 г., за да се направят най-спешните и неотложни ремонти по нея.

Кметство Шемшево има готов проект за зона за отдих, но за него ще може да се кандидатства най - рано през 2014 г. В новия програмен период, след 2014 г., предстои да се реши и проблема с канализацията, като се подготви и кандидатства по проект за изграждане на малка пречиствателна станция.

Облагородена е парковата площ в селото като са засадени 120 дръвчета, а закупените живи коледни дървета ще бъдат засадени след празниците в парковата зона.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.