14.12.2012 08:00

Жители на Вонеща вода и съседните населени места се срещнаха с кмета на общината

 Кметският наместник Янко Първанов направи кратък отчет за първата година от мандата си.  Бюджетът е 65 888 лв., от които 31 000лв. са за почистване и озеленяване, 16 000 лв. - за осветление, а 32 000 лв. са по инвестиционна програма. Ремонтирани са  улица и мост, за да не се задържа вода. Поставени са пътни знаци за ограничаване тонажността на камионите. Селото е спечелило проект по програма „Местни инициативи”, с който е ремонтирана кула за 7 000 лв. Ремонтирана е детската площадка за 3500 лв., монтирана е ударопоглъщаща настилка. Възстановени са местните  водоизточници в селото. Кметът Даниел Панов отбеляза добрите практики и инициативите, които са се реализирали през изминалата година като ползотворни и предпоставящи за доброто развитие на с. Вонеща вода през следващите години, особено в туристическия бранш. В този смисъл кметът приветства идеята за изграждане на спортна площадка, както и за ремонта  на минералния извор, който предстои да се извърши през 2013 г. Панов също така отбеляза, че за да се спомогне селото да се развие като предпочитана туристическа дестинация, важна роля трябва да вземе читалището и събитията от културния му календар, за това и ремонта, който се извършва и в този момент е наложителен.

 Своите въпроси и проблеми на срещата с кмета Даниел Панов, поставиха жителите на селата и махалите Войнежа, Райковци, Ялово, Големани, Гащевци, Терзиите, Габровци, Нацовци. След срещата кметът Панов посети по-голямата част от махалите в района и се  запозна лично с повечето от поставените теми по време на срещата.

 Жителите на село Нацовци изказаха благодарност за решаването на проблема с частично пропадане на пътя. Доволни са от работата на хората, наети  по  програмите на временната заетост, желаят и следващата година да има такива хора, също така изказаха желание  да се монтира  видео наблюдение в близост до главния път за Елена.

 Жителите на село Въглевци изразиха задоволството си от първата година на кметския наместник. През изминалата година са изкърпени пътищата до махалите, църквата е ремонтирана, има осветление, има видео наблюдение и частна охранителна фирма. Поставени са пътни знаци. Предстои в селото да се осигури достъп до интернет. През 2013 г. приоритет за Въглевци ще бъде почистването на леглото на река Белица и продължаване ремонта на църквата. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.