10.07.2018 15:00

Йоана Железчева и Калуди Калудов излизат в „Мадам Бътерфлай“ на Царевец

Оперният шедьовър „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини ще представи Бургаската опера на фестивала „Сцена на вековеете“ на крепостта Царевец във Велико Търново. История за младата гейша Чо-Чо-Сан ще завладее публиката тази събота, 14-ти юли, от 21,00 ч.
Със своята завладяваща музика и сърцераздирателна история за изоставена от своя любим гейша, „Мадам Бътерфлай“ на Пучини е една от най-популярните опери на всички времена.
В главната роля ще влезе най-доброто родно сопрано - Йоана Железчева, а нейният любим – лейтенант Пинкертон, ще бъде изпълнен от световноизвестния тенор Калуди Калудов. В образа на вярната прислужница Сузики ще влезе Андреана Николова, а звездата на македонската опера Марян Йованоски ще изпълни баритоновата партия на американския консул Шарплес.
Диригент на спектакъла е Ивайло Кринчев, а режисьор - директорът на Държавна опера Бургас - Александъър Текелиев.
Още 6 спектакъла на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново и оперите от Бургас, Варна и Русе ще бъдат представени на основната сцена на фестивала „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец. Това са оперите „Луд Гидия“ (3 август), „Джоконда“ (11 август) и Аида“ (18 август) и мюзикълите  „Зоро“ (21 юли), „Криворазбрана цивилизация“ (27 юли) и  „Човекът от Ла Манча“ (5 септември).
След всяко представление като подарък за зрителите ще бъде излъчвано аудио-визуалното шоу "Царевград Търнов-звук и светлина".
Фестивалът има и съпътстващи събития в Летния театър на Велико Търново, където ще са концертите „Опасен чар“ (17 юли) и „Обичайните заподозрени“  (24 август). В Летния театър на 15 септември ще е и балетът „Ромео и Жулиета“ на „Арабеск“, чието представление на Царевец на 7юли бе отменено  заради лошото време.  
„Сцена на вековете“ 2018 се провежда под патронажа на министъра на културата г-н Боил Банов. Домакин на престижното събитие е община Велико Търново, тазгодишното издание е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2018-2019.
Билети за спектаклите се предлагат в мрежата на www.eventim.bg и Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.