30.07.2018 14:00

Популярен туристически гид от Мароко стана посланик на Велико Търново

Един от най-популярните туристически гидове от Мароко и директор на голяма международна агенция стана посланик на културния туризъм във Велико Търново и събитията от календара в Старата българска столица. В социалните мрежи Халим Елмасури популяризира знаковите исторически забележителности и природните дадености на старопрестолния град. През изминалата седмица той посети всички концерти в рамките на Международния фолклорен фестивал, както и постановки от програмата на големия летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ – 2018.
Докато е във Велико Търново със своето семейство, Халим Елмасури се запознава подробно с историята на града и на България. Помага му неговата съпруга, която е българка. Двамата имат три деца, които посещават българското училище към българското посолство в Мароко. Там, освен родния език, те изучават също родните традиции и обичаи. В същото училище е и внукът на Симеон Сакскобургготски – Симеон Хасан.
Халим Елмасури има намерения да организира туристически посещения на групи от Мароко, за да запознае чуждестранните посетители с богата история на България и Велико Търново, както и с богатия културен календар в старопрестолния град.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.