16.12.2012 10:00

Усложнена пътна обстановка заради поледицата, фирмите по почистването се справиха

 Фирмите, ангажирани със зимното почистване са започнали незабавно опесъчаване на улиците и пътищата след образуването на ледена покривка около 03:00 часа в нощта на събота срещу неделя.

Всички шест пясъкоразпръскващи машини са излезли от депата си веднага след 03:00 часа и са започнали обработването на пътните и улични платна. В неделя до обяд са били разпръснати над 180 тона пясъчно - солна смес и над 15 тона от химическия препарат Айсмелт. В светлата част на деня е започнало разпръсването на пясъчно - солна смес и на ръка, на местата, до където техниката не е могла да достигне.

Заради продължаващия валеж и постоянно образуваща се нова поледица в нощните и ранни часове е имало известни проблеми с придвижването на МПС, които са довели и до няколко леки пътно - транспортни произшествия -  пострадали няма.

Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов следеше отблизо обстановката, направи оглед на място на проблемните участъци и свика работна среща на всички, които работят по зимното снегопочистване. Кмета даде указания да се обърне особено внимание на улиците в старата част на града, да се разпръсква пясък и сол на ръка, да се активизира работата по опесъчаване на стръмните и опасни участъци и улици, да се работи приоритетно по улиците, върху които е съсредоточена основната част от автомобилния трафик в града и да се осигури приоритетно достъп до училища, детски ясли, градини, болници и социални институции.

Създадена е организация за очакваното заледяване на улиците и пътищата и през идващата нощ с очакваното спадане на температурите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.