15.08.2018 15:00

Столичният „Левски“ спечели купата „Трифон Иванов“

Малките „етърци“ - с престижно второ място

Столичният „Левски“ спечели купата „Трифон Иванов“ на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. На финала на едноименния турнир за деца, родени след 1 януари 2007 година, „сините“ надвиха домакините от „Етър ВТ“. „Виолетовите“ също се представиха много достойно в надпреварата, след като категорично победиха друг столичен отбор – „ЦСКА“, като завоюваха второто място в крайното класиране.
Купите и медалите бяха връчени от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, майката на Трифон Иванов – леля Маринка и главния мениджър на „Етър ВТ“ Красимир Балъков.
Третото издание на детския футболен турнир „Трифон Иванов“ бе и финал на първенството в категорията Футбол 9 /осем полеви играчи и вратар/. На отличния терен в Старата столица премериха сили шест отбора от България – „Левски“ /София/, „Етър“ /В. Търново/, „Черноморец 1919“ /Бургас/, „ЦСКА“ /София/, „Берое“ /Стара Загора/ и „Локомотив“ /Г. Оряховица/.
Турнирът „Трифон Иванов“ се провежда от лятото на 2016 година по инициатива на кмета на Старата столица Даниел Панов и е в памет на легендарния български защитник и почетен гражданин на старопрестолния град. Организатори са Община Велико Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“. Първото издание бе спечелено от „Лудогорец“ /Разград/, а второто – от отбора на „Левски“ /София/.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.