20.12.2012 10:35

Работно заседание на кмета на общината с ръководителите на оперативни групи

 Кметът на Община Велико Търново проведе работно заседание с ръководителите на оперативни групи и всички фирми и служители, които имат ангажимент по снегопочистването.

Всички направиха обстойни доклади за състоянието на снежната покривка, за предприетите мерки за почистване и за състоянието на уличната и пътната мрежа на територията на общината. Бяха докладвани всички сигнали, които са получени, на предоставените на гражданите и институциите денонощни телефони за необходимост от почистване, или за възникнали проблеми. Беше отчетено, че на всички сигнали е реагирано в посочените в графиците срокове и проблемите са били отстранени.

Набелязани бяха мерки за продължаване процеса на снегопочистване до спирането на снеговалежа, както и след това при пределна мобилизация на хората и техниката и при спазване на утвърдените графици.

Заради продължаващия почти цяло денонощие непрекъснат снеговалеж беше мобилизирана допълнителна техника, която се включи в снегопочистването на населени места на територията на общината, където вече е образувана значителна снежна покривка.

През нощта и рано сутринта, когато автомобилния трафик е ограничен, почистването ще бъде още по - интензивно.

Със специализирана техника в процеса на почистване се включи и национален военен университет „Васил Левски”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.