22.11.2018 12:00

Държавната агенция за закрила на детето връчи на Община Велико Търново отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“

На 21.11.2018 г. на официална церемония в Изложбена зала „Триъгълна кула на Сердика”, гр. София, за първи път Държавната агенция за закрила на детето връчи отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство”, като признание за гарантиране на правата на детето. Призът се присъди в три категории: "Устойчиво развитие", "Успешна промяна" и "Значима иновация".
Община Велико Търново бе удостоена с отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ в категория „Устойчиво развитие“, подкатегория за общини.
Поредното признание за Община Велико Търново е в отговор на развитата широка мрежа от социални услуги за деца и младежи, както в града така и в малките населени места, която работи за развитието и просперитета на децата и повишаване на информираността, превенцията и тяхното благосъстояние. Постигането на устойчивите резултати е и благодарение на доброто сътрудничество на Община Велико Търново с неправителствения сектор, образователни институции, органи на изпълнителната и местната власт и други.
Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство” бе връчен на г-жа Росица Димитрова - Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново, която определи наградата, като достойно признание за обединените усилия на всички институции и организации, имащи отношение и ангажимент към гарантиране правата на децата и осигуряване на условия за пълноценното им развитие. „Поздравления! Ние сме екип и заедно гарантираме и работим за щастливо детство на децата в Република България“, коментира г-жа Димитрова.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.