19.11.2018 15:30

С повече от 22 000 лева великотърновският „Ротари клуб“ подпомага закупуването на медицински апарат за белодробната болница

С повече от 22 000 лева „Ротари клуб“ във Велико Търново ще подпомогне закупуването на модерен медицински апарат – бронхоскоп, необходими за нуждите на Общинската белодробна клиника „Д-р Трейман“. Над 20 000 лева от сумата бе събрана по време на благотворителния бал на организацията, провел се в края на миналата седмица в Арбанаси. Още 2305 лева постъпиха след благотворителния концерт в Двореца на културата и спорта „Ротари за търновци“, също иницииран от „Ротари клуб“ по повод 80-годишнината от основаването му. Набирането на дарения продължава.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов бе сред гостите, уважили бала и каузата на ротарианците. Градоначалникът благодари на членовете на „Ротари Клуб“ за съпричастността и подкрепата, която оказват на важни за града проекти в областта на здравеопазването, културата, историческото наследство, образованието и спорта.

Четирима ротарианци бяха удостоени със значка Paul Harris Fellow за особени заслуги и активна обществена дейност - Венелин Иванов, Кирил Андреев, Денислав Сираков и д-р Пламен Латев от „Сателитен клуб Павликени – Бяла черква“. Престижното отличие им бе връчено от президента на РК Велико Търново Росен Великов.

Над 420 гости уважиха празненството на великотърновските ротарианци, посветено на 80-годишнината на клуба. На бала пристигнаха техни приятели от цялата страна, както и десетки представители на структурите на Ротари в Румъния, Украйна, Турция и Русия. Сред гостите бяха също заместник-кметовете на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, Ганчо Карабаджаков и проф. Георги Камарашев, дистрикт гуверньорът на Ротари – България Веселин Димитров, паст дистрикт гуверньори, елект дистрикт гувурньорът Митко Минев, областният управител проф. Любомира Попова, кметовете на Горна Оряховица и Павликени Добромир Добрев и Емануил Манолов. Към празника се присъединиха и представители на сродните хуманитарни организации от „Зонта клуб“ и „Лайънс“ клубовете във Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.