17.12.2018 18:00

Над 120 деца се състезаваха в надпревара за изработка на сурвакници

Над 120 деца и ученици от всички училища във Велико Търново и общината майсториха сурвакници в надпревара, която бе организира Центъра за личностно развитие и подкрепа. Ръкоделията, които са неизменна част от посрещането на Нова година, бяха подредени в изложба, открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков. Той поздрави сръчните великотърновски деца за усърдната и изящна работа, за познаването и спазването на народните обичаи и традиции и благодари на учителите за добрата подготовка.
Наградите за малките майстори на сурвакници бяха над 20, а председател на оценяващото жури бе д-р Миглена Петкова от Регионален исторически музей.
Първи места бяха присъдени на Алина Ненова (ОУ „Бачо Киро“) и Георги Караиванов /СУ „Вела Благоева“/. Втора позиция заеха Антон Марков /“ОУ Бачо Киро“/ и Валерия Боянова /СУ „Владимир Комаров“. На трета позиция също бяха класирани двама ученици – Ема Павлова от ОУ „Бачо Киро“ и Ивайло Йорданов от ОУ „Петко Р. Славейков“.
Връчени бяха също награди за най-автентични сурвакници, както и за най-оригинални авторски решения и за училище с най-активни в конкурса ученици.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.