30.11.2018 17:00

Къщичка от Коледния базар представя творчеството на самодейци от социалните услуги във Велико Търново

Къщичка с коледни подаръци, изработени от сръчните самодейци от социалните услуги във Велико Търново и общината, както и от техни приятели и партньори, отново е част от Коледния базар във Велико Търново. До 30 декември включително всеки желаещ може да зарадва своите и близки, като им подари чудесен сувенир, картина, картичка, играчки за елхата и други ръкоделия.
Благотворният базар „Ние можем“ е част от Коледния базар за дванадесета поредна година, а с набраните средства ще бъде обезпечена работата на арт работилниците към центровете за социални услуги. Инициативата е на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“, социалните услуги и партньори.
Базарът „Ние можем XII“ бе открит от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова и от управителя на ОТА „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов. Те благодариха на всички талантливи самодейци, създали сувенири и коледни подаръци.
В благотворителния коледен базар „Ние можем XII” се представят: центровете за настаняване на деца и младежи от семеен тип; защитените и преходни жилища, заедно с дневните центрове за хора с увреждания; домовете и дневните центрове за възрастни хора; центровете за социална рехабилитация и интеграция на деца и възрастни с увреждания, интелектуални затруднения и психични разстройства; потребители на други социални услуги на територията на община Велико Търново. Участват също Съюзът на инвалидите, Фондация „Искам бебе”; Училище за талантливи деца „Димитър Екимов” - с. Русаля.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.