20.02.2019 12:45

Велико Търново и Монтана споделиха опит в сферата на социалните услуги

Общините Велико Търново и Монтана споделиха опит и добри практики в сферата на социалните услуги. Експерти от общинската администрация в Монтана и управители на социални услуги имаха работно посещение в старопрестолния град. Гостите бяха посрещнати от заместник-кмета по хуманитарни дейности Ганчо Карабаджаков и от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Те ги запознаха с развитата мрежа от социални услуги във Велико Търново.
Акцент бе поставен върху грижата за възрастни и за хората с увреждания. Росица Димитрова подчерта дългогодишния опит на общинската администрация във Велико Търново в сферата. Сред темите на разговор бяха трудностите и предизвикателствата при грижата за възрастните и за хората с увреждания. В работната среща участваха и ресорни експерти от двете общините, както и управители на центрове за социални услуги в старата българска столица.
Представителите на Община Монтана посетиха Центъра за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания над 18 г. и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни  лица с умствена изостаналост.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.