24.06.2019 16:45

Велико Търново и кметът Даниел Панов с нови отличия за социална отговорност

Ново отличие за високото ниво на социалните услуги получи Община Велико Търново. Наградата е издадена от Националния алианс за социална отговорност и е по повод успешното 10-годишно партньорство на организацията с общинската администрация. Призът е за активните социални отговорни политики и цялостния принос за социалното развитие на България.

Със специален плакет от Алианца е удостоен кметът на Велико Търново Даниел Панов. Индивидуална юбилейна награда е за доброто сътрудничество и приноса на Даниел Панов за цялостното развитие на социалните услуги.

Наградата за Община Велико Търново бе връчена от председателя на Алианса Георги Георгиев – прие я заместник-кметът по хуманитарни дейности Ганчо Карабаджаков. Индивидуален приз получи и директорът на социалната дирекция в Общината Росица Димитрова.

 „През тези 10 години във Велико Търново са създадени нови услуги, разви се качеството им, реализирани са иновативни модели и Общината е един от примерите за добра практика. Колегите работят не само за по-добрия живот на хората с увреждания, но са и важен фактор в изграждането и изпълнението на националните политики в тази сфера”, подчерта Георгиев.

Община Велико Търново е доставчик на над 30 социални услуги, които се финансират  от държавния бюджет. Те са за деца, за възрастни и за хора с увреждания, обясни Росица Димитрова.   Тя посочи, че предстои изграждането на четири центъра за грижи за хора с умствена изостаналост в землището на Церова кория, с капацитет за 60 човека. В селото ще бъде ремонтирана и сграда, която ще бъде адаптирана за нуждите на бъдещ център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични разстройства и с умствена изостаналост, добави Росица Димитрова.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.