02.06.2019 16:00

Кметът Панов разпореди денонощен мониторинг на Янтра, Белица и притоците им

Водните нива остават далеч от критичните стойности

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди денонощен мониторинг на реките Янтра и Белица, на притоците им, деретата и водостоците. Мярката е във връзка с обилните валежи, държи се постоянна връзка с кметовете и кметските наместници на населените места в общината. Под наблюдение е и проводимостта на речните корита, особено в частта под мостовете.

Към 12,00 ч. днес нивото на р. Янтра в кв. „Чолаковци“ е било 3,40 метра, а три часа по-късно е спаднало до 3,13 метра. Критичната стойност е 6,50 метра.

На всеки 15 минути в контролния център в Община Велико Търново постъпва актуална информация за движението на водите, събирана от радарните сензори на телеметричната система. Тя предава в реално време данни от кв. „Чолаковци“, Килифарево и с. Пушево. Към момента се отчита спад на водните нива и от трите места.

Няма подадени сигнали за аварийни или бедствени ситуации и в населените места от община Велико Търново. Всички общински язовири са в задоволително експлоатационно състояние и имат достатъчно капацитет за поемане на водата от дъждовете.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.