16.09.2019 08:00

Празнично обръщение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Скъпи ученици,

Уважаеми учители и родители,

Днес е празник за Велико Търново и за всички нас.

Първият учебен ден е сред онези паметни и незабравими събития, които ни зареждат положително, носят ни много щастие, настроение и силни емоции, карат ни да изпитаме неописуем трепет, необясним с думи.

Отново чуваме училищния звънец. Пред очите ни отново е първият учител. В ръцете ни отново е нашият буквар.

Всички тези мигове са особено вълнуващи, радостни и светли. Всеки от нас ги помни с усмивка на лице и така ще бъде цял живот.

Велико Търново е град на щастието, защото за поредна година учениците, влизащи в клас, се увеличават. Изпълнените с много деца и млади хора училищни дворове са гледка, носеща вяра, оптимизъм и надежда за бъдещето пред нашия град.

На вас, скъпи ученици – малки и по-големи, пожелавам да намерите много нови приятелства, да хванете здраво протегната от вашите учители ръка, да бъдете все по-любопитни и любознателни. Колкото повече четете, толкова по-големи ще стават вашите мечти и толкова повече пътища за постигането им ще намирате.

Всеки ваш успех е гордост за вашите родители, за вашите учители, но и за цяло Велико Търново. Бъдете горди, че учите в историческата и духовна столица на България - град на славни царе, с велико минало и добро бъдеще.

На вас, уважаеми учители, пожелавам все така мъдро и отговорно да водите децата и младите хора в пъстрия свят на знанията, да ги възпитавате в дух на родолюбие, почитане на изконните ни ценности, традиции и обичаи! 

Драги родители, подкрепяйте силно вашите деца. Споделяйте и съпреживявайте техните емоции, бъдете техни приятели. Помнете, че те са бъдещето на Старата столица!

Успешна нова учебна година! На добър час!

Даниел Панов

Кмет на Велико Търново

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.