30.09.2019 14:35

На 2 и 3 октомври два мобилни пункта ще събират опасни битови отпадъци във Велико Търново

В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община велико Търново, съвместно с фирма „Балбок инженеринг“ организира на 2 и 3 октомври за времето от 10,00 до 16,00 ч. два мобилни пункта, в които ще се събират опасни битови отпадъци.
Пунктовете ще бъдат ситуирани традиционно в близост до микро пазар в кв. Бузлуджа“ и  на ул. „Симеон велики“ - срещу МОЛ Велико Търново.
Лекарства с изтекъл срок на годност, автомобилни гуми, битови химически препарати, бои, разредители, излезли от употреба автомобилни гуми, флуорисцентни тръби, пестициди, бои, лепила, живачни термометри, негодни за употреба батерии и акумулатори ще бъдат събирани в двата пункта.
Високата гражданска активност и екологична отговорност на гражданите на Велико Търново в предходни кампании бе отчетена като рекордна за мащабите на града. Тя спомага изключително много за опазване на градската и околна среда на Старата столица.
Предадените опасни битови отпадъци ще бъдат обезопасени и преработени от лицензирана и специализирана в тези дейности фирма „Балбок инженеринг“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.