01.11.2019 11:00

Велико Търново се гордее със своите 37 нови млади учители

На първи ноември, денят, в който Отечеството почита паметта и приносите на Народните будители за нашата, българска идентичност Община Велико Търново тържествено приветства своите 37 нови, млади учители.
На специално събитие в Ритуална зала на общината 96 млади учители в училищата и детските градини на Област Велико Търново получиха поздравления от Заместник министъра на образованието и науката Таня Михайлова, изпълняващата длъжността кмет на Община Велико Търново г-жа Снежана Данева – Иванова, Областният управител Любомира Попова, Директорът на РИО Розалия Личева и проф. Радослав Радев от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Младите учители бяха приветствани от г-жа Снежана Данева- Иванова, която ги увери, че Историческата и Духовна столица на България и цялата общност се гордее с техният избор да бъдат преподаватели в училищата и детските градини на Велико Търново.
Тя ги увери, че са направили най-добрият избор и са взели най-доброто решение в личен и професионален план, защото Велико Търново не просто и само се гордее с тях, а и им предоставя практически неограничени възможности да разгърнат амбициите си, да реализират своят потенциал, да развият кариерата и да постигнат целите си.
В края на вълнуващото събитие младите преподаватели получиха послания в началото на своята кариера, имаха възможност да си направят обща снимка и да опитат красивата и вкусна храна, приготвена изкусно от възпитаниците на Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.
За учебната 2019/20 учебна година в общинските образователни институции са постъпили 37 млади учители, 30 в училищата и 7 в детските градини.
В община Велико Търново няма незаети учителски места, както и заети от нередовни педагози.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.