05.11.2019 13:30

Велико Търново се представя на туристическа борса в Лондон

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя потенциала на Велико Търново като целогодишна туристическа дестинация на 40-то туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон.
На най-голямата професионална борса в света историческа и духовна столица на България предизвиква интерес сред туроператорите с възможностите за културен туризъм, съобщи Борислав Йорданов, управител на „Царевград Търнов“. „Нашата цел е освен да рекламираме града, да открием потенциални партньори и да сключим договори,  които да  увеличим туристопотока във Велико Търново“, подчерта Борислав Йорданов.
Туристическото експо се провежда от 4 до 6 ноември. Българският национален щанд на изложението от близо 300 кв.м. е под слогана Bulgaria - a Discovery to Share. Освен основните туристически продукти - морски и ски ваканции, акцентът е поставен върху потенциала на страната ни като целогодишна дестинация с разнообразни специализирани услуги - културно-исторически, балнео- и СПА, еко, селски, гурме туризъм и др.
Освен Велико Търново на щанда се представят общините София, Вана, Пловдив, Бургас и Самоков и  19 туристически компании – хотели, ваканционни комплекси и туроператори.
Travel Market в Лондон е най-голямото в света изложение за професионална публика в сферата на туристическата индустрия. На форума в английската са над 5000 изложители от цял свят, акредитирани са повече от 3000 медии.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.