06.11.2019 23:00

Венцислав Спирдонов бе избран за председател на Великотърновски общински съвет

Кметът Панов към общинските съветници: „Нека Велико Търново бъде кауза за вас не само на думи, но и на дела“

Венцислав Спирдонов е новият председател на Великотърновски общински съвет. Номинацията му бе предложена от най-голямата група в местния парламент – тази на ГЕРБ и СДС и бе приета с пълно мнозинство.

„Благодаря за този избор. Статистиката, която винаги е точна наука, казва следното - за първи път имаме кмет на Велико Търново, избран два пъти последователно на първи тур, както и председател на Общинския съвет за втори пореден мандат. Ще бъдем все по-стриктни към себе си и към очакванията на гражданите“, коментира Спирдонов.

 „Нека Велико Търново бъде кауза за вас не само на думи, но и на дела“ – с този призив към общинските съветници се обърна кметът на Старата столица Даниел Панов. Той подчерта, че ще работи с всеки, който има принципно отношение към проблемите и решаването им и за когото общественият интерес винаги е на първо място.

„Аз няма да търгувам с доверието на великотърновци, нито със собственото си достойнство, както не съм го правил досега. Задачите, които стоят пред нас, назрелите решения, които е необходимо да приемем, ще определят съдбата на общината ни десетилетия напред. Предстои ни сериозна работа, която изисква активност от всеки от нас, нуждае се от приноса на всеки гражданин, от отговорността на всички политически сили, обединени от искрената загриженост за Велико Търново“, завърши Даниел Панов.

Определена бе комисия за изработване на правилник за дейността на Великотърновски общински съвет. Решено бе заместник-председатели на местния парламент да бъдат избрани на следваща сесия.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.