21.11.2019 12:00

Деца от Центровете за настаняване от семеен тип комплексен победител в 32-ри държавен шампионат за деца и младежи в риск под надслов „Спортът – достъпен за всички деца”

На 11 ноември 2019 г. в Комплекс „Спортна София 2000”, гр. София се проведе 32-ри държавен шампионат за деца и младежи в риск под надслов „Спортът – достъпен за всички деца”. Шампионатът е организиран от Българската спортна федерация за деца и младежи в риск със съдействието на "София - европейска столица на спорта".
Община Велико Търново се представи с отбор от 6 деца от Център за настаняване от семеен тип ІІ за деца без увреждания, ул. Иларион Драгостинов № 3 А, вх. Б и Център за настаняване от семеен тип ІІІ за деца без увреждания, ул. Колоня товар № 14, гр. Велико Търново с ръководители г-н Николай Панев, възпитател и г-жа Марика Костадинова, специалист „социални дейности”. За отличното си представяне призьорите в държавното първенство бяха наградени лично от световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова и едно от златните български момичета, гимнастичката Ренета Камберова. Децата от ЦНСТДБУ ІІ и ЦНСТДБУ ІІІ заслужено спечелиха купата за І – во място за комплексен победител за 2019 г. и медали в различните категории:
Лека атлетика, крос
Момчета 13-15 г.:
  • Богомил Софиев – златен медал
  • Дидко Станев – сребърен медал
Момичета 13-15 г.:
  • Валя Сонева – златен медал
Бадмингтон
Момичета 13-15 г.
  • Юсние Илиева – сребърен медал 
Баскетбол
Момчета 13-15 г.
  • Отборно класиране - сребърен медал

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.