31.12.2019 10:00

Нова година идва във Велико Търново с концерт на Графа и лазерно шоу

Безплатен ще е градският транспорт на 1 януари

Новата 2020 година ще настъпи във Велико Търново с атрактивна програма, съчетаваща музика, лазерно шоу и ефектни фойерверки. Подготвена е вкусна празнична почерпка с банички с късмети, вино, пиво и сладкарски изделия. 
По традиция програмата ще бъде на площад „Майка България“. За посрещането на Нова година заедно с великотърновци и гостите на града ще бъде и кметът на Старата столица Даниел Панов.
Шоуто ще започне в 23,00 ч. на 31 декември с изпълненията на дует „Инилия“, а водещ ще е Вихрен Недялков. В минутите преди полунощ благослов ще отправи великотърновският митрополит Григорий, а точно преди настъпването на новата година Даниел Панов ще поздрави великотърновци.
В първите секунди на 2020 година лазери и пъстра заря ще обагрят небето над старопрестолния град. Музикантите от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ ще поведат голямо хоро, а кулминация на вечерта ще са хитовете на обичания изпълнител Владимир Ампов – Графа.
Празничната програма е организирана от Община Велико Търново, с подкрепата на партньори от бизнеса. Още в 20,00 ч. на 31 декември главната улица „Васил Левски” ще бъде затворена за движение.
В първия ден на новата година градският транспорт в старопрестолния град ще е безплатен – това важи за вътрешноградските линии с номера 1, 2, 4, 5, 9, 13, 20, 40, 50, 70 и 110. Жестът е от страна на превозваческите фирми „Надежда – Надежда Христова“ и „Алекс ок“.

 

 
© 2022 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.