06.02.2020 18:00

Под ръководството на Даниел Панов пробиха еднометрови преспи между селата Вонеща вода и Войнежа

Кметът на Велико Търново обходи близо 15 населени места

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов ръководи операция по пробиването на затрупан от снегонавявания път между селата Вонеща вода и Войнежа. На място бяха премахвани паднали дървета, а заедно с Панов се движеха и екипи на „Енерго Про“ за отстраняване на авария с подаването на ток към няколко населени места в района на Килифарево.
Още по обяд пътят бе пробит, а снежната покривка във Вонеща вода, Въглевци и Войнежа варираше между 70 и 120 сантиметра. Нито в един момент не е съществувал риск хората да останат без храна и стоки от първа необходимост, подчерта Панов.
Кметът на Велико Търново провери на място обстановката в близо 15 населени места южно и източно от Велико Търново. Даниел Панов посети също Килифарево, Габровци, Нацовци, Големаните, Плаково, Велчево, Присово, Пчелище, Церова кория, Къпиново и Миндя. Навсякъде пътищата бяха почистени, активно се работеше по разчистването на вътрешните улици. Към 18,15 ч. бе възстановено нормалното подаване на ток в Пчелище, Церова кория, Миндя и Къпиново.
Понастоящем все още има проблеми с електрозахранването на Въглевци и Войнежа, Буковец, както и на махалите Радковци, Райковци и Гърците. Екипи на „Енерго Про“ работят по отстраняването на авариите.
По заповед на Даниел Панов екип, оглавен от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, посети населените места западно и северно от старопрестолния град – Шемшево, Леденик, Пушево, Ветринци, Балван, Момин сбор, Ново село, Емен, Хотница, Русаля, Никюп, Ресен и Самоводене. Най-сериозна бе снежната покривка в Емен – около 70 сантиметра. Пътищата са нормално проходими при зимни условия, няма проблеми с електропреносната мрежа.
„Благодаря на всички кметове за добрата работа и снегопочистването на вътрешната пътна мрежа в населените места“, коментира Даниел Панов.
Снеговалежът във Велико Търново продължи близо 20 часа. Още в условията на обилни количества валеж бе осигурена нормална проходимост на главните транспортни артерии и маршрутите на обществения транспорт. В ранния следобед усилията бяха съсредоточени към вътрешността на кварталите.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.