17.02.2020 17:30

Отвори Мартенският базар във Велико Търново

От днес във Велико Търново работи базар за продажба на мартеници. 170 са локациите в старопрестолния град, където могат да бъдат предлагани ръкоделията по случай 1 март – Баба Марта. Те са както в централната част на града, така и в кварталите.

Базарът ще работи до 1 март включително. По тротоарната площ пред паметника на Васил Левски масите могат да бъдат поставени на 20 февруари. Физическите лица и търговците трябва да спазват разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда и да почистват зоните, в които извършват дейност.

За девета поредна година Община Велико Търново организира и благотворителна изложба-базар „Баба Марта бързала и мартенички вързала”. Мартениците и тематичните изделия и сувенири са изработени от потребителите на социални услуги, функциониращи в старопрестолния град и общината. Щандът се намира пред чешмичката до Община Велико Търново и работи всеки ден от 10,00 до 18,30 ч.

Изложбата базар бе открита от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Изработените изделия се предлагат на символична цена, като събраните средства ще се използват за закупуване на материали за арт-ателиетата към социалните услуги.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.