07.06.2020 16:00

Ялово празнува навръх Петдесетница, Панов поздрави обществеността в селото

Навръх Петдесетница бе отбелязан традиционният празник на великотърновското село Ялово. Жители и гости уважиха програмата, чийто силен старт бе даден с изпълненията на „Биг бенд Велико Търново” и младите таланти от студио „Румина”. Кметът на Велико Търново и председател на Сдружението на общините Даниел Панов също посети Ялово и поздрави местната общественост.
„На големия християнски празник Петдесетница отново си спомняме за заветите на Спасителя Иисус Христос – да бъдем добри, да живеем в мир, да обичаме ближния, да бъдем солидарни с хората в нужда. Епидемията ни показа, че именно това са истинските ценности, които ни помагат да вървим напред. Щастлив съм, че днес в Ялово имаше толкова млади хора и деца, които почитат традициите и обичаите ни. Адмирации за жителите на селото, че са единни и задружни, помагат и даряват и затова Ялово е все по-привлекателно. Църквата, читалището, обновеният път са малка част от добрите примери”, коментира Даниел Панов. Той връчи Старопрестолна грамота на Антон Танев – предприемач, общественик и дарител, допринесъл много за развитието на селото.
Навръх Петдесетница, когато се почита основаването на Христовата църква, е празникът и на храма „Св. Троица“ в селото, по чиято реставрация продължава да се работи.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.