21.06.2020 12:00

Даниел Панов ще участва в международна видеоконференция за дигитализация на културното наследство

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов ще вземе участие в международна видеоконференция по проблемите на дигитализацията и иновациите в областта на културното наследство.

Събитието се организира по инициатива на българския евродепутат Искра Михайлова – член на групата „Обнови Европа“ в Европейския Парламент.

Сред лекторите в конференцията са Мария Габриел – комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, председателят на Комисията по културата  и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, министърът на културата Боил Банов, заместник-председателят на БАН чл.- кор. проф. Васил Николов, както и Греъм Бел  – член на борда на EuropaNostra – организацията, която присъжда европейските годишни награди за културно наследство. Участие ще вземат също арх. Габриела Семова-Колева –  председател на Българския национален комитет на Международния съвет за паметници на културата и забележителни места (ICOMOS), чл.- кор. проф. Мила Сантова – председател на Българския национален комитет на Международния съвет на музеите (ICOM), депутати, университетски преподаватели и експерти.

Даниел Панов ще представи гледната точка на общините относно процесите на дигитализация и опазване на културното наследство и ще сподели опита на Велико Търново в тази сфера.

Видеоконференцията „Дигитализация и иновации в областта на културното наследство  – предизвикателства и възможности“ ще се състои на 22 юни 2020 г. от 10,00 ч. Конференцията ще може да бъде наблюдавана в реално време на Фейсбук профила на Искра Михайлова.

Подробна информация за събитието: https://www.iskramihaylova.eu/cultural-conference

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.