24.06.2020 15:00

Във Велико Търново се въвежда специална организация на движение за абитуриентските дефилета

Общината осигурява чартърен автобус за родители и близки на зрелостниците

Специална организация на движение ще бъде въведена във Велико Търново по време на провеждането на абитуриентските дефилета в късните следобедни часове на 26, 27 и 28 юни. Маршрутите, по които ще се движи трафикът, са съгласувани и одобрени от Областната дирекция на МВР, а за улеснение и насочване на водачите ще бъдат разкрити осем постови пункта.

Затворени за движение от 16,00 до 21,00 ч. във всеки от трите дни ще са площад „Цар Асен I“ и улиците „Велчо Джамджията“, „Иван Вазов I”, „Читалищна“, „Михаил Кефалов“ и „Св. Климент Охридски“ (от каменния мост до площада пред Царевец). За живеещите в кв. „Асенов“ обходният маршрут е през кв. „Света гора“ и Южния пътен възел, а за транзитния трафик по направления север и североизток /Арбанаси, Горна Оряховица, Русе и др./ - през Южния пътен възел и с. Шереметя. В рамките на Велико Търново те ще бъдат пренасочвани още в района на Централна поща.

От площада край паметника „Велчова завера“ в посока Царевец ще бъдат пропускани единствено автомобилите с абитуриентите и техните близки. Зрелостниците ще слизат в района на Музей „Възраждане и Учредително събрание“ и ще продължат пеша към Царевец. Водачите на автомобилите ще бъдат насочвани по улиците „Читалищна“ и „Михаил Кефалов“ към паркоместа на улиците „Читалищна“, „Михаил Кефалов“, „Крайбрежна“, „Св. Климент Охридски, както към общинските паркинги на улица „Крайбрежна“ и до църквата „Свети Четиридесет мъченици“.

За удобство при придвижването на близките на зрелостниците, Община Велико Търново пуска специален чартърен автобус. Линията ще тръгва от паркинга до входа на парк „Марно поле“ (зад сградата на Военния клуб) и ще достига до площада пред паметник „Велчова завера“.

Чартърната линия ще се движи през половин час за времето от 16,00 до 19,00 ч. във всеки от трите дни. Часовете на тръгване от паркинга на парк „Марно поле“ са: 16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:00, 18:30, 19:00 ч. Автобусът за родители и близки е безплатен, а пътуващите следва да бъдат с маски или предпазни средства, покриващи носа и устата.

Временно се променят маршрутите и на част от градските и крайградски автобуси. За времето на абитуриентските дефилета, линиите с номера 20, 40, 50 и 110 ще достигат до площад „Велчова завера“, където ще е крайната им спирка. Линия №5 ще обръща на кръстовището на улици „Михаил Кефалов“ и „Крайбрежна“, след което ще се връща през кв. „Света гора“ към центъра на града.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.