24.07.2020 17:00

Даниел Панов поздрави офицерите и сержантите от 142-и Добруджански випуск на Националния военен университет „Васил Левски“

Кметът на старата столица: „Образованието във Велико Търново извежда на пътя към успеха“

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов поздрави офицерите и сержантите от 142-и Добруджански випуск на Националния военен университет „Васил Левски“. Той уважи производството по придобиване на първо звание на 123 курсанти и 83 кадети, завършили успешно обучението си в старопрестолния град.

„Днешният ден е специален за вас и за Велико Търново, а дори трудните времена, през които ние и целият свят преминаваме, не могат да отнемат от емоционалността на това хубаво събитие. Благодаря ви, скъпи офицери и сержанти, че сте избрали да защитавате българското знаме. Вие поемате по пътя да бъдете горди и достойни наследници на нашите славни предци – царе, възрожденци, военачалници и държавници. Бъдете достойни последователи и на най-великия българин – Апостола на свободата Васил Левски. Той мечтаеше за чиста и свята република. И вярваше, че единен и обединен, народът ни е способен да постигне всичко, към което се устреми“, обърна се към офицерите и сержантите Даниел Панов.

„Гордейте се, че именно тук – в Историческата и духовна столица на България, вие завършвате един етап от вашия живот и едновременно с това поемате по нов път. Бъдете сигурни, че този път ще бъде успешен. Гаранция за това са качественото образование, уменията, които сте усвоили в Националния военен университет „Васил Левски”, дисциплината и отговорността, на която вашите командири и преподаватели са ви научили. Но най-вече – възпитанието в дух на родолюбие. Носете винаги Велико Търново – сакралния български град, в сърцата си, където и да отидете, където и да ви отведе животът. Обичайте България“, каза още в словото си Панов.

Поздравления отправиха началникът на НВУ „Васил Левски“ и домакин на събитието – полк. Иван Маламов, президентът на България Румен Радев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. По традиция отличниците на випуска бяха удостоени с награди.

Кулминация на събитието бе атрактивна историческа възстановка, пресъздаваща връщането на Южна Добруджа в границите на България, а финал бе демонстрацията на строеви хватки.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.